Intensiv Psykodynamisk
Korttidsterapi (ISTDP)

ISTDP (Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy) er en meget engagerende form for psykoterapi, der er specielt virksom i forhold til angst, depression, stress og lavt selvværd. I ISTDP arbejdes med indre følelsesmæssige konflikter, forestillinger og tanker samt de forsvar, vi oftest reagerer med. Det er min foretrukne en terapiform, og en terapi der er i undersøgelser viser god effekt, samt at effekten er blivende og tiltager over tid.  

I Psykodynamisk terapi generelt og i ISTDP intensivt arbejder man på, at tydeliggøre bevidste og især de ubevidste forsvar, som vi alle har brug for, og som ofte tjener os næsten problemløst. Desværre kan disse forsvar udvikle deres eget liv og blive begrænsende for vores udvikling ved at føre til angst i forhold til at tale om og mærke følelser. 

Et forsvar kan eksempelvis være at bagatalisere dine ubehagelige stressende oplevelser. Du fortæller dig selv, at dette ubehag jo er noget, alle andre lever med med, og at en voksende angst og anspændthed nok forsvinder af sig selv. Dette er desværre sjældent tilfældet, og i stedet vil stressen stige.

Når man arbejder med forsvar, er det vigtigt at arbejde ekstra præcist og omhyggeligt. Jeg anbefaler derfor, at du vælger to eller tre timer til første konsultation. Længere konsultationer koster mindre pr time, se under fanen "Priser"

Intensiv psykodynamisk korttidsterapi kræver vilje, idet man her arbejder med at acceptere og opleve følelser, vi kan være uvante og angste i forhold til. Som navnet antyder, er ISTDP både intensiv og relativt kortvarig, og formen kan derfor synes udfordrende i sin natur, selvom tempo og proces tilpasses individuelt.