Depression

Kun kort ventetid - du kan se mine træffetider her, men du er også velkommen til at prøve at ringe med det samme på

Telefon 22 64 03 64

Send SMS

Sender du en mail, en sms eller indtaler besked, svarer jeg med det samme eller i løbet af 24 timer. 

Et depressions behandlings forløb varer typisk fra 8 - 24 konsultationer.

Om Depression

Depression er en tilstand, der først og fremmest viser sig ved sænket stemningsleje og selvkritik sammen med tab af interesser og nedsat energi. Tilstanden kan variere fra en generende fornemmelse af melankolsk ubeslutsomhed, til en sort energiopslugende modløshed

Depression ledsages ofte af kropslige/adfærdsmæssige symptomer såsom søvnbesvær, manglende sexlyst, koncentrationsbesvær og hæmning/langsomhed. 

Følelsesmæssige symptomer, som øget vrede og aggresivitet kan være symptom på depression hos især mænd, men den almindeligste oplevelse er et følelsesmæssigt “gråvejr” og en energiforladt tristhed. En tristhed som mere er et fravær af følelsemæssigt liv end forbundet med et sorgfyldt tab.

Depression kan sammenlignes med et kraftigt opløsningsmiddel, som tager alt. Tomhed skiftende med selvbebrejdelser og modløshed er i værste fald det eneste, der er tilbage af et tidligere livfuldt følelsesliv. Og uden følelser intet indre kompas - bare tænk på hvor meget retning og energi, der er i kærlighed, glæde, sorg, vrede og frygt. 

Vores hjerne er oprindeligt udviklet til et vandrende liv i mindre flokke på de store sletter, og hjernen har ikke ændret sig afgørende siden da. Af og til kan flokmedlemmer have oplevet belastende hændelser, som har ført til voldsom sorg og aggression. 

Depression har formodentligt har overlevelsesmæssig værdi ved at slukke følelsesmæssig for de ramte, så de ikke udadreagerede og bragte flokken i fare. Men dengang har flokkens insisteren på aktivitet og samarbejde gradvist bragt medlemmet ud af depressionen, hvilket ikke nødvendigvis er vilkår i vores dages meget større samfund.

Psykoterapiens opgave er derfor at insistere på et samarbejde i nærvær og engagement, samt at genoplive og rumme følelser, selvforståelse og selvomsorg, og den vil virke som en vaccination mod fremtidige depressioner.

Kontakt mig på telefon 22 64 03 64 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.